Follow by Email

Sunday, 19 February 2012

Tanah mak(mek) yg banyak masalah....

Tanah lot mek(mak clah) telah dipecahkan lot2 utk dijual. walaupun dan dua tahun berlalu, tapi setiap kali mrk yg nak beli tanah tgk aje tanah tu..tak jadi nak beli. org yg mak upah utk urusan pecah tanah juga meninggal dunia tanpa sakit. Umurnya 30an.

Setelah didesak bbrp kali, clah bersetuju utk scan apa yg tak kena ngn tanah tu pada tahun lepas. dlm solat tu clah tgk tokong cina berwarna merah...clah tau la gangguan adalah dr situ. utk mengelakkan dari gangguan yg teruk, clah buat solat dan mntk jin2 Islam memenuhi ruang tanah itu sehingga ke satu tarikh di mana clah akan mntk mereka pindah.

bbrp buln kemudian, iaitu pada bulan ramadhan tahun lepas seminggu sebelum raya, kucing clah telah mati dgn kesan biru di bahagian mulut dan hidung. Heran dgn situasi ini, clah telah scan, sb kematian yg mengejutkan itu. mmg rasa sedih, sb ia kucing yg sentiasa ceria dan menceriakan suasana. kami mmg sayangkannya. dalam solat tu clah dpt lihat bayangan sami cina dan dgr suara pompuan cina, bahawa kucing tu mati sebagai warning...rupa2nya kucing kami menjadi mangsa atas sebab tanah mak.

utk membuang dan mengalahkan tok sami tersebut, clah kena buat solat tobat dan tahajjud selama 7 hari dan setiap kali zikir 1000 kali ayatul Qursiy...(yg tang ayat yg nak dibaca tu yg lemah kpala lutut)

bbrp bulan berlalu tanah masih belum terjual.
adik clah telah tunjukkan fotostat geran tanah kepada tok gurunya, dan mmg beliau pun kata tanah ni ada byk masalah. Pada bulan januari mak dan adik telah berjumpa dgn seorg imam yg juga perawat. Tok imam kata, tak nampk pun ada apa2 gangguan kat tanah tu...

(p/s...sbnarnya termasuk ni,dua kali apa yg clah nmpak masa scan, imam ni tak nmpak..clah rasa pelik..knp boleh jadi mcmtu? rupanya khadam dia lari...masa dia scan..sb..dia tak mahu kawin ngn clah ...hahhaha...ada ke mcmtu?isy..isy...)

clah rasa heran la..mana pulak tak da masalah, sedangkan clah nmpk. mak dah membebel tiap hari, mntk tolong selesaikan cepat2. Kali ini clah scan sekali lagi, kot2 dah dibuang gangguannya oleh tok guru adik.

gangguan masih ada, dan kali ini clah perlu tambahkan bacaan selawat 10000x selama 7 hari. dan hanya clah yg boleh buang gangguan tu(ni bkn clah ckp aaa) Adui la...kalu tunggu, lagi byk pulak kena tambah bacaannnya... so, clah buat perjanjian dgn mak, boleh clah buang segala gangguan tu, tapi mak kena bg upah RM1000 tak lebih dan tak kurang...mak setuju, dan mak akan bagi bonus(kata mak) mengerjakan umrah...

bersambung.....

 

No comments:

Post a Comment